Sølv til NEIL

 

Det ble en meget spennende avslutning på sesongens seriespill i 3. divisjon i bordtennis der NEIL i helgen kjempet hardt om en pallplass, og der sølv var det store målet for Minnesundlaget. Etter en lang dag i Minnesundhallen greide NEIL nettopp målet sitt da det ble en meget sterk 2. plass og sølv til eidsvollingene. 

 

 Storseier mot Kobra BTK

I sitt første oppgjør denne dagen hadde de i utgangspunktet en lett motstander. De skulle opp mot Kobra BTK 4 fra Kongsvinger som de vant så klart som 9-1 i første oppgjøret lagene imellom. Også i det andre oppgjøret var NEIL ganske overlegne, for da siste ball var slått endte det med en solid 8-2 seier til Minnesundlaget. Seieren var meget viktig for samtidig ga NEIL’s argeste konkurrent om sølvmedaljen, Kjelsås BTK 4, fra seg ett viktig poeng da de spilte uavgjort 5-5 mot Fornebu BTK 3. Dermed økte NEIL ledelsen og ledet med to poeng foran de to siste kampene.

 

Tap mot serievinneren

Neste kamp skulle bli langt tøffere, for da var det den suverene serievinneren Fokus BTK 4 fra Oslo som stod på den andre side av bordet. NEIL visste at de kunne bite godt fra seg mot divisjonens beste lag, for første møte dem imellom endte uavgjort 5-5. Også denne gangen skulle det bli meget spennende. Lagene vant 2. hver gang fram til de fire siste singlekampene, men etter tre seiere på rad til Fokus BTK var tapet et faktum og selv om Hans Inge Kristiansen pyntet noe på resultatet etter meget godt spill med seier i sin siste kamp ble det allikevel 4-6 tap til eidsvollingene. Samtidig vant Kjelsås BTK sin kamp i denne runden og før siste kamp stod lagene helt likt men med bedre kampkvote for NEIL.

 

Avgjorde sølvkampen

NEIL måtte helst vinne sin siste kamp mot formsterke Fornebu BTK som på glimrende vis hadde greid uavgjort mot Kjelsås BTK i den første runden. Kunne de greie det mot NEIL var nå spørsmålet, for med poengtap for NEIL i denne kampen ville sannsynligvis Kjelsås BTK 4 passere NEIL på tabellen og ta sølvet fra Minnesundlaget på målstreken. Oslolaget Kjelsås hadde en overkommelig motstander i sin siste kamp. De gjorde jobben sin og vant 6-4 i sin siste kamp. Med dette resultatet måtte NEIL vinne kampen mot Fornebu for å beholde 2. plassen på tabellen.

Det ble en nervepirrende kamp der ungguttene fra Fornebu BTK tydeligvis ville revansjere seg fra forrige oppgjør da NEIL vant 7-3 tidligere i sesongen. Etter de fire første singlekampene var stillingen 2-2 etter seier for Stig Ove Kristiansen og Hans Georg Selmer. De to neste kampene skulle vise seg å bli svært viktige for eidsvollingene, for da var det doublekamper som var på programmet. NEIL valgte å gjøre noe om på doubleparene sammenliknet med tidligere samlerunder, og dette skulle vise seg å bli meget avgjørende for resultatet av denne lagkampen.

Første doublepar ut for NEIL var Stig Ove Kristiansen/Leif Olafsen som spilte glimrende mot en av seriens beste doublepar. Og for en kamp dette ble! Kristiansen/Olafsen ville tydeligvis gi alt for å vinne denne sølvmedaljen for NEIL, og de overrasket stort med pågående og aggressivt spill og vant noe overraskende settet med 11-3, 12-10 og 13-11. Dette inspirerte NEIL’s andre doublepar, Hans Georg Selmer/Hans Inge Kristiansen. Også de viste storspill av ypperste klasse, og også de vant sitt sett med 3-0 i sett etter settsifrene 11-3, 12-10 og 13-11. Med disse to viktige seirene ledet eidsvollingene 4-2 før de fire siste singlekampene. De måtte allikevel vinne minimum to av disse fire kampene for å kunne ta hjem sølvet.

 NEIL’s best rangerte spiller, Stig Ove Kristiansen skulle opp mot en meget god Per André Flåten, og dette ble uten tvil samlerundens klart mest severdige kamp. Fantastiske ballvekslinger med spesielt meget godt kontringsspill, og der yngstemann Kristiansen nok spilte sin aller beste kamp for sesongen. Oppgjøret ble utrolig spennende som måtte avgjøres med et femte og avgjørende sett. Her spilte Kristiansen meget godt, presset Fornebuspilleren langt bak bordet og vant med klare 11-6. NEIL var nå kun en seier fra sølvmedaljen.

 

 

 
Leif Olafsen ble tydeligvis inspirert av «yngstemann» Kristiansens gode spill, og også han viste fram storspill når det gjaldt som mest. Spesielt de to første settene stemte det meste for Olafsen, spesielt hans forehand- og backhandloop voldte store problemer for hans motstander. Og med settsifrene 11-3, 11-6 og 14-12 hadde Stig Ove Kristiansen og Leif Olafsen avgjort kampen til NEIL sin fordel. For med uinntakelig 6-2 ledelse til eidsvollingene var sølvmedaljen allerede sikret før Hans Inge Kristiansen og Hans Georg Selmer skulle ut i sine siste kamper. Det ble tap for både Kristiansen og Selmer, men det var allikevel en meget godt fornøyd NEIL-lag etter at de greide sitt stor mål, nemlig sølv i årets sesong. Både NEIL og Kjelsås BTK endte begge to opp på samme poengsum, men med klart bedre kampkvote for NEIL ble det en meget etterlengtet og fortjent 2. plass til eidsvollingene.

NEIL har nå i flere år på rad kjempet i toppen av 3. divisjon, og nok en gang fikk de vist at de holdt dette nivået også denne sesongen. Det var da også en meget fornøyd spilletropp fra NEIL som fikk utdelt sølvmedaljene sine etter kampslutt.

Følgende spillere har representert NEIL denne sesongen: Stig Ove Kristiansen, Hans Inge Kristiansen, Hans Georg Selmer, Leif Olafsen og Kristian Langbakken.

 

2. plass på Kristiansen

Det var ikke bare laget som gjorde en flott prestasjon i årets serie. I kåringen «Årets Lagspiller» endte Stig Ove Kristiansen opp som seriens nest beste spiller, altså en meget flott 2. plass. Broder Hans Inge fulgte godt opp med sin fine 6. plass. Øvrige plasseringer for NEIL ble: Hans Georg Selmer nr. 8, Kristian Langbakken nr.14 og Leif Olafsen nr. 16. Det deltok nærmere 40 spillere i denne divisjonen så NEIL’s prestasjoner og plasseringer var meget bra.

 

LAG

S

V

U

T

KVOTE

P

Fokus BTK 4

12

11

1

0

94 - 26

23

Nordre Eidsvoll

12

8

2

2

86 - 34

18

Kjelsås BTK 4

12

8

2

2

78 - 42

18

Fornebu BTK 3

12

6

1

5

74 - 46

13

Ham-Kam 2

12

4

0

8

46 - 74

8

Kobra BTK 2

12

2

0

10

40 - 80

4

Siggerud IL

12

0

0

12

2 - 118

0

Aktiviteter

Ingen hendelser

Sponsorer


Copyright © 2015. All Rights Reserved.